Search
Close this search box.

Lana Del Rey windt publiek om haar vinger

Het kostte Lana Del Rey woensdagavond geen enkele moeite om haar publiek voor zich te winnen. “Ik ben zo blij om jullie te zien”, begon ze haar vleierij.

Het kostte Lana Del Rey woensdagavond geen enkele moeite om haar Nederlandse publiek voor zich te winnen. “Ik ben zo blij om jullie te zien”, zei de Amerikaanse zangeres, die naar de Heineken Music Hall in Amsterdam was gekomen in het kader van haar Paradise-toer. In de anderhalf uur die haar show duurde complimenteerde ze haar fans vervolgens onophoudelijk.

Al meteen na het zingen van het openingsnummer stapte de 26-jarige Lana, die werd geboren als Elizabeth Grant, van het podium om handjes te geven, handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met fans op de eerste rij. Dat zorgde voor luidkeels gegil bij haar jonge vrouwelijke fans, die in massaal aanwezig waren.

“Ik kan niet geloven dat het alweer anderhalf jaar geleden is dat ik hier was”, vertelde de zangeres, die gekleed ging in een crèmekleurige jurk en een bijpassend bandje in haar haar droeg. Del Rey ging ook uitgebreid in op alle cadeautjes die het podium op werden gegooid, zoals sigaretten. “Die zou ik graag een op willen steken, maar dat mag natuurlijk niet. Dat kan ik niet doen”, sprak ze, om na het volgende nummer toch snel even een hijs te nemen.

Del Rey bracht hits als Born To Die, Blue Jeans en Video Games ten gehore, net als nieuwer materiaal zoals Young and Beautiful, dat ze schreef voor de film The Great Gatsby. De zangeres, die werd begeleid door zowel een band als een strijkkwartet, ging in totaal maar liefst drie keer het podium af om te flirten en te knuffelen met haar fans. “Het is heel bijzonder voor mij om hier te mogen staan”, besloot ze. “Hopelijk zie ik jullie binnen anderhalf jaar weer terug.”

[NOVUM]