Search
Close this search box.

Marco Borsato buigt diep voor Anouk

Marco Borsato heeft veel respect voor Anouk, die dinsdag in de halve finale staat van het Eurovisie Songfestival. “Ik maak een diepe buiging.”

Marco Borsato heeft veel respect voor Anouk, die dinsdag in de halve finale staat van het Eurovisie Songfestival. “Ik maak een diepe buiging. Ze heeft onvoorstelbaar veel lef”, zegt de zanger tegen Novum Nieuws.

Borsato denkt dat Anouk het ‘pad effent’ voor andere artiesten die aan het Songfestival mee willen doen. “Ik ben razend nieuwsgierig naar hoe ze het doet en wat ze doet. Je moet echt een diepe buiging maken voor wat ze doet en ik vind het reuze spannend.”

Volgens de zanger is Anouk ‘de beste afvaardiging die we voor Nederland kunnen hebben op dit moment’. Borsato weet al een beetje hoe hij het zelf zou aanpakken. “Een heel mooie ballad als Dochters zou kunnen. Bij het Songfestival moet het om de liedjes gaan, maar het is jarenlang zo geweest dat het eigenlijk om de act ging en de jurken. Met Anouk wordt een nieuwe trend ingezet.”

Simon Keizer liet eerder weten dat hij wel openstond voor het Songfestival. Zijn collega Nick Schilder denkt daar anders over. “Je moet er heel veel tijd voor vrijmaken en het past de komende jaren niet in onze planning. Ik voel me erg gevleid dat we heel vaak heel hoog eindigen in allerlei polls, maar ik zie het niet gebeuren.”

Nick vindt de deelname van Anouk ‘heel stoer’. “Ze stelt zich heel kwetsbaar op. Ze hoeft het helemaal niet te doen en heeft een hoop te verliezen”, aldus de Volendammer. “Aan de andere kant ook weer niet, want wat kan haar nou gebeuren? Het is heel bijzonder en ik ga het allemaal heel nauwlettend volgen. Maar voor ons zit dat er niet in.”

[NOVUM]