Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marleen Gorris werkt aan film over Piet Mondriaan

Marleen Gorris gaat een film maken over het leven van Piet Mondriaan. Het verhaal bestrijkt vijftig jaar uit het leven van de modern kunstenaar.

Marleen Gorris gaat een film maken over het leven van Piet Mondriaan. Het verhaal bestrijkt vijftig jaar uit het leven van de modern kunstenaar die in 1944 op 71-jarige leeftijd overleed. Dat maakte producent BosBros donderdag bekend.

“We krijgen een kijkje in de kunstwereld ten tijde van Kees van Dongen, Picasso, Matisse en Léger”, zegt producent Burny Bos in een persverklaring. “Het wordt een bijzonder en ontroerend portret van een kwetsbare man.” Wie Mondriaan gaat spelen is nog niet bekend.

De film gaat niet alleen over het leven van Mondriaan, maar ook over het belang van zijn kunst. Zo zal ook de commotie aan bod komen die ontstond toen de Nederlandsche Bank via een geheime schenking in 1998 Mondriaans schilderij Victory Boogie Woogie aanschafte. De film moet in 2015 in de bioscopen draaien.

Het scenario van Mondriaan’s Victory is geschreven door Ger Beukenkamp, bekend van series als Rembrandt en Ik en De Troon. De 64-jarige Gorris is vooral bekend van het drama Antonia waarmee ze in 1996 een Oscar won voor beste niet-Engelstalige film.

[NOVUM]