Zoek
Sluit dit zoekvak.

Monique en Tim willen voorlopig geen Songfestival

Monique Smit en Tim Douwsma zien deelname aan het Eurovisie Songfestival nu niet zitten. “Ik denk dat ik helemaal gek zou worden van de zenuwen”, zegt Smit.

Monique Smit en Tim Douwsma zien deelname aan het Eurovisie Songfestival voorlopig niet zitten. “Ik denk dat ik helemaal gek zou worden van de zenuwen”, zegt de zangeres voor de camera van Novum Nieuws.

“Ik ga ook niet zeggen dat ik Anouk kan overtreffen, want ik weet dat ik dat niet kan. Dus dat zou ik niet eens aandurven”, vertelt de 24-jarige Monique, die sinds kort een zangduo vormt met Tim. “Het lijkt me wel leuk om dat hele mediaspektakel mee te maken. Ik ben er al twee keer geweest om een reisverslag te maken. Dan wil ik liever aan die kant staan, dan op het podium.”

Nadat Anouk deze maand in het Zweedse Malmö de negende plek behaalde bij het Eurovisie Songfestival, staan meerdere Nederlandse artiesten open voor deelname aan het liedjesfestijn. “Dat vind ik eigenlijk een beetje flauw”, reageert Monique. “Ik vind het juist knap van degenen die het hiervoor hebben gedaan, dat ze het wel durfden.”

Ook Tim, die vorig jaar zelf meedeed aan het Nationaal Songfestival, moet best lachen omdat iedereen er nu wel zin in heeft. “Ik heb veel respect voor Anouk die daar toch maar even gaat staan en het flikt”, aldus de Friese zanger. “Dan vind ik het wel grappig dat nu opeens iedereen wel wil. Zeg nooit ‘nooit’, maar het staat voorlopig nog niet op onze agenda.”

[NOVUM]