Search
Close this search box.

Nile Rodgers brengt ‘verloren’ Chic-album uit

Nile Rodgers wil een nieuw album van Chic uitbrengen. De gitarist, producer en oprichter van de Amerikaanse disco- en funkband heeft oude demo’s teruggevonden.

Nile Rodgers wil een nieuw album van Chic uitbrengen. De 60-jarige gitarist, producer en oprichter van de Amerikaanse disco- en funkband heeft door hem verloren gewaande demo’s na 35 jaar teruggevonden. Hij is van plan de nummers af te maken en alsnog met het publiek te delen.

“Het stamt uit de tijd dat ik mijn eerste solocontract had getekend. Maar uiteraard speelden veel van mijn Chic-bandleden mee op een aantal liedjes waar ik aan werkte”, zegt Rodgers in een interview met de Official Charts Company, die over de Britse hitlijsten gaat. “Ik heb de banden hersteld en het klinkt echt briljant.”

Chic beleefde zijn hoogtijdagen eind jaren zeventig, toen de discomuziek floreerde, met hits als Le Freak, I Want Your Love en Good Times. Rodgers is terug in de schijnwerpers dankzij zijn bijdrage aan Daft Punks nieuwe hit Get Lucky. Hij laat weten onlangs de studio te zijn ingedoken met David Guetta en Avicii.

[NOVUM]