Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olivia Colman grote winnaar bij tv-Bafta’s

Actrice Olivia Colman heeft zondagavond in Londen twee Bafta’s in de wacht gesleept. Daarmee was ze de grote winnaar bij de uitreiking van de Britse tv-prijzen.

Olivia Colman heeft zondagavond in Londen twee Bafta’s in de wacht gesleept. Daarmee was de 39-jarige Britse actrice de grote winnaar bij de uitreiking van de Britse tv-prijzen.

Colman won in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de dramaserie Accused. Ze speelde ook de beste vrouwelijke rol in een comedyprogramma, het satirische Twenty Twelve.

Sheridan Smith won in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol voor haar prestatie in de dramaserie Mrs Biggs. Bij de mannen ging de Bafta voor beste hoofdrol naar Ben Whishaw, die Q speelt in de Bondfilms, voor zijn rol in Richard II (The Hollow Crown).

Last Tango in Halifax was de beste dramaserie van het afgelopen jaar, The Graham Norton Show het beste entertainmentprogramma. Presentator Graham Norton praatte ook de uitreiking van de tv-prijzen aan elkaar. De film-Bafta’s werden eerder dit jaar al uitgereikt.

[NOVUM]