Search
Close this search box.

Ook voorganger van Oldboy krijgt Amerikaanse remake

De Koreaanse actiefilm Sympathy for Mr. Vengeance uit 2002 krijgt een Amerikaanse remake. De film van Chan-wook Park is de voorganger van zijn topsucces Oldboy.

De Koreaanse actiefilm Sympathy for Mr. Vengeance krijgt een Amerikaanse remake. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film van Chan-wook Park is de voorganger van zijn megasucces Oldboy uit 2003, waarvan de Amerikaanse versie van Spike Lee in november in de bioscoop verschijnt.

Sympathy for Mr. Vengeance uit 2002 is het eerste deel in Parks Vengeance-trilogie, met Sympathy for Lady Vengeance uit 2005 als sluitstuk. De film gaat over een fabrieksarbeider die na zijn ontslag de dochter van zijn voormalige baas kidnapt. Met het losgeld wil hij de niertransplantatie van zijn zus betalen. Uiteraard laat zijn ex-baas hem er niet zo gemakkelijk vanaf komen.

De Hollywoodversie van Oldboy krijgt indrukwekkende acteurs, onder wie Samuel L. Jackson, Josh Brolin en Sharlto Copley. Over de cast van Sympathy for Mr. Vengeance is nog niets bekend.

[NOVUM]