Search
Close this search box.

Opvolgster trekt minder kijkers dan Eva Jinek

Janneke Willemse heeft zondagochtend 271 duizend kijkers weten te boeien in WNL Op Zondag. De presentatrice kon haar voorgangster Eva Jinek niet overtreffen.

Janneke Willemse heeft zondagochtend 271 duizend kijkers weten te boeien in WNL Op Zondag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De presentatrice kon haar voorgangster Eva Jinek niet overtreffen. Jinek, die vorige week door WNL aan de kant is gezet, trok vorige week nog 286 duizend kijkers.

Willemse, die zondag liet weten dat haar debuut ‘iets te stijfjes’ verliep, werd vorige week aangewezen als de opvolgster van Jinek. Ze wordt afwisselend bijgestaan door Charles Groenhuijsen en Paul Jansen van De Telegraaf.

Jinek maakte eerder bekend in juli over te stappen naar de KRO, waarop WNL op zoek ging naar vervanging. Jinek liet weten ‘verbijsterd’ te zijn doordat ze de laatste paar afleveringen van Eva Jinek Op Zondag, dat is omgedoopt tot WNL Op Zondag, is geschrapt.

Het achtuurjournaal trok zondag verreweg de meeste kijkers, hier stemden 2,3 miljoen mensen op af. Het spelprogramma Eén tegen 100 was goed voor een tweede plek met bijna 1,8 miljoen kijkers. De top drie wordt compleet gemaakt door Studio Sport, waar 1,4 miljoen mensen voor thuis bleven.

[NOVUM]