Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scholten van Aschat en Crutzen in horrorfilm

Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers hebben de hoofdrollen in de horrorfilm De Poel. Scholten van Aschat schreef ook mee aan het scenario.

Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers hebben de hoofdrollen in de Nederlandse horrorfilm De Poel. Dat maakte productiebedrijf House of Netherhorror donderdag bekend. De film gaat over twee gezinnen die wild kamperen aan een meertje, waar een mysterieuze kracht actief is.

Scholten van Aschat schreef met regisseur Chris Mitchell mee aan het scenario. Het is de eerste keer dat de 53-jarige Scholten van Aschat een filmscenario schrijft. De acteur is bekend van theaterrollen als Richard III en Decadence en was recent in de films Doodslag en Tirza te zien. Crutzen is bekend van de film Majesteit waarin ze koningin Beatrix speelde en Herbers is bekend van rollen in films als De Storm en Sonny Boy.

Mitchell verhuisde in 1988 van Groot-Britannië naar Nederland en maakte in 1993 zijn regiedebuut met de korte film Book. De Poel wordt zijn speelfilmdebuut. De horrorfilm wordt van 10 juli tot 10 augustus opgenomen in Overrijssel. De film moet begin volgend jaar te zien zijn in de bioscopen.

[NOVUM]