Zoek
Sluit dit zoekvak.

Serie Overspel definitief naar Verenigde Staten

De serie Overspel gaat naar de Verenigde Staten. “Brekend: ABC gaat door met remake Overspel in VS”, twitterde regisseur en scenarioschrijver Frank Ketelaar.

De serie Overspel gaat naar de Verenigde Staten. “Brekend: ABC gaat door met remake Overspel in VS”, twitterde regisseur en scenarioschrijver Frank Ketelaar, bedenker van de serie. Eerder werd al bekend dat er een pilot werd gemaakt van Betrayal, zoals de serie in de VS heet.

De Amerikaanse versie wordt geschreven en geproduceerd door David Zabel, die jarenlang betrokken was bij het ziekenhuisdrama ER. Ook Rob Golenberg en Alon Aranya zijn als uitvoerend producenten betrokken bij de Amerikaanse remake. Zij zijn eveneens verbonden aan Red Widow, de remake van Penoza.

Het eerste seizoen van Overspel ging in het najaar van 2011 van start. De serie over een fotografe die een buitenechtelijke relatie krijgt met een machtige advocaat trok wekelijks ongeveer een miljoen kijkers. Onder anderen Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt en Kees Prins vertolken een rol in de Nederlandse serie.

[NOVUM]