Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stone Temple Pilots klagen ex-frontman Weiland aan

De Stone Temple Pilots slepen voormalig frontman Scott Weiland voor de rechter. De heren eisen dat hij de naam en nummers van de groep niet meer mag gebruiken.

(Novum/AP) – De Stone Temple Pilots slepen voormalig frontman Scott Weiland voor de rechter. In februari kwam er een einde aan de samenwerking tussen de zanger en de overige leden van de Amerikaanse rockband. De heren eisen nu dat hij de naam en nummers van de groep niet meer mag gebruiken.

De rockers beweren in de bij de rechtbank ingediende papieren onder meer dat Weiland vaak te laat kwam opdagen voor optredens en een zwakke prestatie leverde op het podium. Daardoor zouden ze veel zakelijke mogelijkheden zijn misgelopen.

Volgens de Stone Temple Pilots brengt Weiland veel hits van de band ten gehore tijdens zijn soloconcerten. Ze willen dat de rechter ervoor zorgt dat hij daarmee stopt. De heren eisen ook dat hij zich zelfs geen ex-Stone Temple Pilots meer mag noemen. De band heeft inmiddels Chester Bennington van Linkin Park tot de nieuwe frontman gebombardeerd.

[NOVUM]