Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tante Angelina Jolie overleden aan borstkanker

De tante van Angelina Jolie is overleden aan borstkanker. Debbie Martin stierf twee weken nadat Jolie bekendmaakte dat ze haar borsten had laten amputeren.

(Novum/AP) – De tante van Angelina Jolie is zondag overleden aan borstkanker. Debbie Martin stierf op 61-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Californië, twee weken nadat Jolie bekendmaakte dat ze haar borsten preventief heeft laten amputeren.

De man van Martin vertelt dat zijn vrouw net als Jolie het gen had dat de kans op borst- en eierstokkanker verhoogt. Debbie Martin was de jongere zus van de moeder van Jolie, Marcheline Bertrand, die in 2007 overleed aan eierstokkanker.

Jolie maakte twee weken geleden bekend dat bij haar de kans op borstkanker op 87 procent werd geschat en de kans op eierstokkanker op vijftig procent. Toen ze dit nieuws eerder dit jaar te horen kreeg, besloot ze de kans op de ziektes zo klein mogelijk te maken en haar borsten te laten verwijderen. “Ik besloot bij de borsten te beginnen omdat het risico op borstkanker hoger is dan het risico op eierstokkanker.”

[NOVUM]