Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Doors-toetsenist Ray Manzarek (74) overleden

Ray Manzarek is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. De toetsenist, een van de oprichters van The Doors, stierf in het Duitse Rosenheim. Hij had kanker.

(Novum/AP) – Ray Manzarek is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. De toetsenist, een van de oprichters van The Doors, stierf in het Duitse Rosenheim. De muzikant had kanker.

Manzarek ontmoette Jim Morrison in 1965 en ze besloten The Doors op te richten. Samen met drummer John Densmore en gitarist Robbie Krieger scoorden ze hits als Light My Fire, Break on Through (To the Other Side) en Riders on the Storm.

Frontman Jim Morrison stierf in 1971 vermoedelijk aan een overdosis drugs. De overige bandleden gingen door met The Doors, maar de band ging twee jaar na de dood van Morrison toch uit elkaar. Manzarek bleef actief als muzikant en bracht verschillende soloalbums uit.

“Er was geen keyboardspeler op deze planeet, die beter Jim Morrisons woorden kon ondersteunen”, laat Densmore weten via een verklaring. “Ray, ik voelde me op muzikaal gebied volledig synchroon met jou.”

[NOVUM]