Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Warner Bros mag Dungeons & Dragons niet verfilmen’

Speelgoedfabrikant Hasbro beweert dat Warner geen film mag maken over Dungeons & Dragons. De filmrechten zouden al zijn beloofd aan concurrent Universal.

De aangekondigde film van Warner Bros gebaseerd op het rollenspel Dungeons & Dragons was wellicht iets te voorbarig. Donderdag kwam naar buiten dat Warner de rechten in handen zou hebben en al een scenario klaar had liggen. Vrijdag beweerde speelgoedfabrikant Hasbro echter eigenaar van D&D te zijn en dat de film al in de maak is bij Universal. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Universal heeft scribent Chris Morgan in de arm genomen, bekend van de Fast & Furious-films en de te verschijnen samoeraifilm 47 Ronin met Keanu Reeves. Warner heeft een scenario van Wrath of the Titans-schrijver David Leslie Johnson en lijkt vooralsnog niet van plan de verfilming stop te leggen.

“Hasbro heeft de rechten op het intellectueel eigendom van Dungeons & Dragons vanwege Hasbro’s aankoop van Wizards of the Coast in 1998”, zegt een advocaat van de speelgoedfabrikant. Wizards of the Coast, vooral bekend als fabrikant van het kaartspel Magic, kocht een jaar eerder D&D-maker TSR op, dat sinds 1974 het rollenspel uitbracht en daarmee rollenspellen definitief op de kaart zette.

Anonieme bronnen uit het Warner-kamp laten weten dat deze kwestie al vaker aan de orde is geweest. Volgens hen liggen de rechten van een film over D&D bij Courtney Solomon, de man die in 2000 al de film Dungeons & Dragons regisseerde, met Jeremy Irons in de hoofdrol. Aangezien Solomon nu de film van Warner gaat coproduceren, is er geen vuiltje aan de lucht, zo beweren de bronnen.

Met een gigantische naam als D&D als inzet lijkt een langdurige rechtsgang haast onafwendbaar.

[NOVUM]