Search
Close this search box.

Baas AEG: rechtszaak Jacksons is poging uitbuiting

De rechtszaak die de familie van Michael Jackson heeft aangespannen tegen concertpromotor AEG Live is een poging tot uitbuiting. Dat zei AEG-baas Randy Phillips

(Novum/AP) – De rechtszaak die de familie van Michael Jackson heeft aangespannen tegen concertpromotor AEG Live is een ongefundeerde poging tot uitbuiting. Dat zei AEG-baas Randy Phillips dinsdag in de rechtbank. De zaak ging eind april van start.

Katherine Jackson, de moeder van Michael, wil geld zien van AEG omdat de concertpromotor nalatig zou zijn geweest bij het in dienst nemen en controleren van de arts die de King of Pop behandelde, Conrad Murray. Volgens Phillips is zijn bedrijf echter geen enkel verwijt te maken omtrent de dood van Jackson in 2009.

AEG ontkent Murray, die vastzit wegens betrokkenheid bij de dood van Jackson, in dienst te hebben genomen. Ook wist het bedrijf naar eigen zeggen niet dat de voormalig arts Jackson een verdovingsmiddel gaf om in slaap te kunnen komen. Eerder stelde Katherines advocaat dat Michael al decennialang verslaafd was aan medicijnen en dat AEG dat had kunnen weten.

[NOVUM]