Search
Close this search box.

Bert van Leeuwen: mijn quizbestaan is over

Bert van Leeuwen vreest dat hij voorlopig niet meer als spelleider op tv te zien is. De EO gaat amusementsprogramma’s schrappen in verband met bezuinigingen.

Bert van Leeuwen vreest dat hij voorlopig niet meer als spelleider op televisie te zien is. Arjan Lock, directeur van de EO, liet afgelopen weekeinde weten amusementsprogramma’s te schrappen in verband met bezuinigingen. “Mijn quizbestaan lijkt inderdaad over”, reageert Van Leeuwen in het AD.

“Heel erg jammer”, aldus de presentator. “Gelukkig heeft de EO mij verzekerd met me door te willen. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar ik ga met nieuwe programma’s aan de slag, die meer in het verlengde liggen van Het Familiediner.”

Eerder verdwenen Van Leeuwens programma’s Ik Weet het Beter en That’s the Question van de buis. Ook Wat Weet Nederland? keert niet meer terug. “Ik heb de laatste opname voor Wat Weet Nederland? al achter de rug. Deze zomer worden nog herhalingen uitgezonden en dan is het voorbij. Best wel snel, het was nog geen halfjaar op tv. En wat De Pelgrimscode betreft: het had meer kijkers moeten trekken.”

Van Leeuwen verwacht dat een andere omroep met een nieuwe dagelijkse quiz komt. “Ik vang weleens wat op. Ik begrijp het ook wel, want ze doen het doorgaans goed en zijn relatief goedkoop te maken.”

[NOVUM]