Zoek
Sluit dit zoekvak.

Channing Tatum wil goede vriend zijn voor dochter

Channing Tatum weet precies hoe hij zijn dochter wil opvoeden. “Ik wil gewoon een goede vriend zijn van mijn kind”, vertelt de 33-jarige acteur.

Channing Tatum weet precies hoe hij zijn dochter wil opvoeden. “Ik wil gewoon een goede vriend zijn van mijn kind”, vertelt de 33-jarige acteur, die vrijdag voor de eerste keer vader werd van Everly.

Tatum wil het anders doen dat zijn ouders. “Wat ik zeker ga veranderen is de mentaliteit van ‘maak niet dezelfde fout als ik”, vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. “Mijn vader had in zijn jeugd niet veel geld en heeft niet echt een opleiding gevolgd. Hij dwong mij een opleiding te volgen, terwijl ik dat niet wilde.”

De acteur had moeite met leren, hiervoor kreeg hij medicijnen. Tatum slikte bijvoorbeeld adderall, een middel tegen onder meer ADHD. “Ik geloof dat er mensen zijn die medicatie nodig hebben, maar ik niet. Ik deed het wel beter op school als ik medicijnen gebruikte, maar ik was een zombie. Je wordt er obsessief van.”

Tatum zou zijn kind nooit medicijnen geven bij leerproblemen. “Het werkt net als drugs. Het is net als coke of crystal meth. Hoe meer je neemt, hoe minder het werkt. Even werkt het goed, maar dan minder je en krijg je meer pijn.” Channing kreeg last van zware depressies. “Ik snap echt waarom kinderen zelfmoord plegen. Je voelt je vreselijk, alsof je geen ziel hebt. Ik zou dat mijn kind nooit aandoen.”

De kersverse vader is ook bezorgd om kinderen die op jonge leeftijd beroemd worden. “Ik maak me zorgen om Justin Bieber. Die jongen heeft enorm veel talent.” Volgens hem worden beroemdheden te veel in de watten gelegd, waardoor jonge sterren niet leren verantwoordelijk te zijn. “Het is heel erg moeilijk om verantwoordelijk te zijn als je dat niet gevraagd wordt. Er wordt ons niet gevraagd om dingen zelf te doen.”

[NOVUM]