Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ferrell, Wiig en Sheen nemen comedyseries op de hak

Kristen Wiig, Michael Sheen en Will Ferrell zijn te zien in The Spoils of Babylon. De comedyserie wordt een persiflage op dramaseries op televisie.

Kristen Wiig, Michael Sheen en Will Ferrell zijn te zien in de comedyserie The Spoils of Babylon. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. De serie wordt een persiflage op miniseries op televisie. Ook Jessica Alba, Val Kilmer, Tobey Maguire, Haley Joel Osment en Tim Robbins zijn in de serie te zien.

Ferrell speelt de hoofdrol van schrijver Eric Jonrosh die een bestseller schrijft waarop de serie wordt gebaseerd. De serie krijgt zes afleveringen van een halfuur en is begin volgend jaar te zien op de Amerikaanse tv. Of de serie ook naar Nederland komt, is onbekend.

De serie speelt zich af tussen de stoffige Texaanse olievelden en de chique vergaderkamers in New York, van de bloederige slagvelden tot fluwelen slaapkamers. Het verhaal vertelt over de familie Morehouse en hun wederwaardigheden door de eeuwen heen. Pater familias is Jonas Morehouse, de rol van Robbins, die zijn fortuin heeft gemaakt in de olie-industrie. Hij woont samen met zijn dochter Cynthia en geadopteerde zoon Devon, gespeeld door Wiig en Maguire, die heimelijk een romance met elkaar hebben.

Dan verschijnt Cynthia’s zoon Winston, de rol van Osment, haar man Chat Halner, gespeeld door Sheen, en Devons nieuwe liefde Dixie Mellonworth, de rol van Alba, waarna de drank en pillen rijkelijk over tafel gaan. Ook verschijnt Ferrell in zijn dubbelrol van Iraanse sjah en spelen Kilmer en Steve Tom twee Amerikaanse generaals. Als de familie ook verwikkeld raakt in illegale wapenhandel en internationale spionage, is de chaos compleet.

“Deze fantastische acteurs kunnen als geen anderen dit decadente genre gestalte geven”, zegt Jennifer Caserta, directeur van producent IFC. “Nooit eerder heeft een parodie op een miniserie zo veel kans gemaakt op een enorme prijzenregen.”

[NOVUM]