Zoek
Sluit dit zoekvak.

Green Lantern-scenarist schrijft Blade Runner 2

Michael Green, de scenarist van de superheldenfilm The Green Lantern, schrijft wellicht het vervolg op de sciencefictionklassieker Blade Runner.

Michael Green, de scenarist van de superheldenfilm The Green Lantern, gaat wellicht het vervolg op de sciencefictionklassieker Blade Runner schrijven. Hij is in onderhandeling met de filmmakers, onder wie Ridley Scott, die ook het vervolg gaat regisseren. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De keus voor Green is opmerkelijk te noemen, aangezien The Green Lantern internationaal niet bepaald een succes was. Hampton Fincher, die in 1982 Blade Runner schreef, waagde zich ook al aan het vervolg. Green gaat diens scenario nu bewerken. Hij is ook de man achter de nog te verschijnen Robopocalypse van Steven Spielberg en Gods and Kings, een film over Mozes voor Warner Bros.

In het origineel speelde Harrison Ford een zogenoemde ‘blade runner’, een speciale geheim agent. Hij moet vier supergeavanceerde robots opsporen die een ruimteschip hebben gekaapt en nu op aarde op zoek zijn naar hun ontwerper. De leider van deze ‘replicants’ werd gespeeld door Rutger Hauer.

Over het scenario van het officieel nog titelloze vervolg is nog vrijwel niets bekend. Ook is nog onbekend wanneer de film moet verschijnen.

[NOVUM]