Zoek
Sluit dit zoekvak.

Isa Hoes diep geraakt door zelfmoord Van Uchelen

Isa Hoes voelt mee met collega Lies Visschedijk. Visschedijks man, acteur en regisseur Marc van Uchelen, pleegde afgelopen weekeinde zelfmoord.

Isa Hoes voelt mee met collega Lies Visschedijk. Visschedijks man, acteur en regisseur Marc van Uchelen, pleegde afgelopen weekeinde zelfmoord. “Ik ken de situatie van Marc en Lies niet goed”, vertelt Hoes aan De Telegraaf. “Lies en ik zijn alleen collega’s, en Marc kende ik helemaal niet. Maar wat haar is overkomen, laat mij de pijn die zij nu moet hebben ook weer voelen.”

Hoes verloor in 2010 ook haar man toen Antonie Kamerling uit het leven stapte. Ze benadrukt dat iedere situatie anders is. “En hoewel ik niet weet hoe Lies reageert, weet ik: ze gaat door een hel.”

De 45-jarige actrice vertelt dat ze de eerste dagen na de dood van Kamerling ‘alleen maar klappertandend’ doorbracht. “Wist met mezelf geen raad”, vertelt ze. “Ik was ook meteen zo druk bezig met alles te regelen, terwijl het ongeloof, de wanhoop en het verdriet zo groot zijn.”

Hoes kan zich de warmte en liefde van naasten nog goed herinneren. “Dat wil ik ook zeggen tegen de dierbaren van Lies en haar gezin: aarzel niet om contact met ze te zoeken.”

[NOVUM]