Search
Close this search box.

Jack White redt vrijmetselaarstempel in Detroit

Jack White heeft de Masonic Temple in Detroit van de ondergang gered. De vrijmetselaarstempel, met onder meer een theater, dreigde geveild te worden.

Jack White heeft de Masonic Temple in Detroit van de ondergang gered. De vrijmetselaarstempel, een immens gebouw dat onder meer een theater huisvest, dreigde geveild te worden wegens een belastingschuld van 142 duizend dollar. White betaalde het gehele bedrag.

De muzikant heeft nauwe banden met het Masonic, waar zijn moeder werkte als portier. Het gebouw van veertien verdiepingen omvat meer dan duizend kamers en in het theater traden artiesten op als The Who en The Rolling Stones.

Als dank voor Whites gift wordt het complex omgedoopt tot Jack White Theater. “Zijn donatie had niet op een beter tijdstip kunnen komen”, zei de baas van het gebouw tegen de Amerikaanse krant Detroit Free Press. “We zijn hem eeuwig dankbaar.”

[NOVUM]