Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liam Gallagher heeft schijt aan Oasis-fans

Liam Gallagher trekt zich niets aan van Oasis-fans die zijn nieuwe band negeren. “Soms heb ik het gevoel dat mensen Beady Eye boycotten. Nou, krijg de klere.”

Liam Gallagher trekt zich niets aan van Oasis-fans die zijn nieuwe band Beady Eye links laten liggen. “Soms heb ik het gevoel dat veel mensen Beady Eye boycotten om een of andere stomme reden. Nou, krijg de klere”, tiert Liam in een interview met het Britse magazine The Quietus.

De broers Liam en Noel Gallagher maakten jarenlang samen deel uit van Oasis, dat hits als Wonderwall en Don’t Look Back in Anger scoorde. Vier jaar geleden klapte de band na een fikse ruzie tussen de broers uit elkaar. Aan The Quietus vertelt Liam dat hij het raar vindt dat mensen de kant van een van de broers kiezen. “Geniet er nou maar van: je krijgt twee bands voor de prijs van één”, is Liams advies.

“Ik denk dat er drie soorten fans zijn”, gaat Gallagher verder. “De Noel-diehards, de Liam-diehards en diegenen die denken: zoek het uit jullie twee. Wij hebben twee keer zo veel muziek.”

Gallagher is ook niet van plan zich druk te maken over hoe het tweede album van Beady Eye, BE, wordt ontvangen. “We toeren tot we een ons wegen, of mensen het nou leuk vinden of niet. We zorgen er wel voor dat ze het leuk gaan vinden.” De nieuwe plaat verschijnt later deze maand.

Na die tournee is Beady Eye van plan het even rustiger aan te doen. “We hebben nooit echt een pauze gehad”, vertelt bassist Andy Bell. “We zijn van de laatste plaat van Oasis meteen doorgegaan met een toer. Daarna volgde de breuk en zijn we aan de slag gegaan met het eerste album van Beady Eye.”

Liam vertelt dat hij het heel erg naar zijn zin heeft met zijn nieuwe band. “De plaat is goed, we zijn aan het repeteren en we klinken verdomd goed. We kunnen niet wachten tot het album verschijnt.”

Hoewel Gallagher zegt schijt te hebben aan Oasis-fans, sluit de zanger niet uit dat Beady Eye de hits weer gaat spelen. “Het is niet veel bijzonders. Misschien spelen we die nummers weer, misschien niet. Maar we doen het niet om in de grote zalen te komen.”

[NOVUM]