Search
Close this search box.

Liam Neeson tekent toch voor Taken 3

Het lijkt erop dat Taken 3 er toch gaat komen. Liam Neeson staat op het punt voor de derde keer te tekenen als de voormalige CIA-agent Brian Mills.

Het lijkt erop dat Taken 3 er toch gaat komen. Volgens de Amerikaanse film- en tv-site Deadline staat Liam Neeson op het punt voor de derde keer te tekenen voor de rol als de onverschrokken voormalige CIA-agentBrian Mills. En dat terwijl de destijds 60-jarige acteur vorig jaar nog stellig zei niet geïnteresseerd te zijn in de rol. “Ik ben te oud en mijn knieën gaan het elk moment begeven”, zei hij toen tegen iedereen die het wilde horen.

Naar verluidt krijgt de Ier zo’n twintig miljoen dollar voor de film, een gage die in deze tijden van bezuinigingen eerder hoort bij het kaliber Brad Pitt. Voor de tweede film, waar Neeson eigenlijk ook al geen zin in had, kreeg de acteur zo’n vijftien miljoen dollar.

Nu is het aan de producenten om Famke Janssen en Maggie Grace, die Mills’ vrouw en dochter speelden, te schaken. Ze hebben waarschijnlijk een aardig bedrag om mee te spelen. De vorige film kostte slechts 46 miljoen dollar en bracht ruim 376 miljoen op.

In de eerste film moest Mills zijn dochter bevrijden uit de klauwen van Oost-Europese mensensmokkelaars. In de tweede film had dezelfde bende, of wat daar nog van over was na de slachting in deel een, het gemunt op Mills’ vrouw. Wie nu het doelwit wordt, is onbekend.

Luc Besson en Robert Mark Kamen, die ook de scenario’s van de vorige twee films schreven, zijn al in een vergevorderd stadium met het script voor het derde deel. Wie de regie gaat voeren is nog onbekend, maar de ogen lijken vooralsnog gericht op Olivier Megaton, Bessons protegé, die ook deel twee regisseerde.

[NOVUM]