Zoek
Sluit dit zoekvak.

Singer-songwriter Maaike beduusd door succes

Maaike Ouboter staat versteld van het plotselinge succes van haar nummer Dat Ik Je Mis. “Het is allemaal zo snel gegaan, het is bijna onwerkelijk.”

Maaike Ouboter staat versteld van het plotselinge succes van haar nummer Dat Ik Je Mis. De 21-jarige studente zong het lied, dat ze schreef over de dood van haar ouders, vorige week in De Beste Singer-songwriter van Nederland en voert nu de hitlijsten aan. “Het is allemaal zo snel gegaan, het is bijna onwerkelijk”, vertelt Ouboter aan het AD.

“Ik vond het ook wel een beetje ongemakkelijk om mezelf op televisie terug te zien”, bekent Maaike, die als tiener haar ouders verloor. “Ik kan me ook helemaal niets meer herinneren van het optreden in de show. Ik ging helemaal op in het liedje. Dat verklaart ook waarom ik zelf niet in tranen uitbarstte.”

Die tranen kwamen wel bij juryleden Giel Beelen en Miss Montreal, ook Eric Corton was geroerd door Ouboters nummer. “Maar ik heb dit liedje absoluut niet geschreven om mensen aan het huilen te krijgen”, verzekert Ouboter. “Het was mijn bedoeling om mensen hoop en houvast te geven. Er is absoluut geen sprake van zure, bittere droevigheid.”

Dat haar nummer 1-hit er niet was geweest zonder het verlies van haar ouders, noemt Ouboter wrang. “Ook in bredere zin heeft het verlies me geïnspireerd. Hoe verdrietig ik soms ook ben geweest, ik heb ervan geleerd om van het leven te houden en te genieten van kleine dingen.”

[NOVUM]