Zoek
Sluit dit zoekvak.

Streisand krijgt geen genoeg van Amsterdams publiek

Barbra Streisand kon donderdagavond geen afscheid nemen van haar publiek in Amsterdam. De diva gaf voor eerst in haar carrière een concert in Nederland.

Barbra Streisand kon donderdagavond geen afscheid nemen van haar publiek in Amsterdam. De 71-jarige diva gaf voor eerst in haar 50-jarige carrière een concert in Nederland en kwam tot drie keer toe terug voor applaus en een toegift. “Jullie zijn te goed”, aldus de zangeres. “Ik kan jullie niets weigeren.”

Streisand gaf een concert van drie uur in het uitverkochte Ziggo Dome. Haar speellijst leek in grote lijnen op haar eerste concert in de Europese tour in Londen vorige week. Het concert begon met een slideshow vol foto’s uit haar jeugd. De diva bracht hits als Guilty, People, Evergreen en The Way We Were ten gehoren. Ze sloot haar concert af met een toegift van Woman in Love.

Ook Streisands 46-jarige zoon Jason Gould en haar zus Roslyn Kind traden op in Amsterdam. De zangeres introduceerde haar zoon met een filmpje dat hij maakte voor haar verjaardag, wederom een fotocollage met foto’s van de diva en haar nazaat. De zaal zat vol bekende Nederlanders als Karin Bloemen, André van Duin, Jack van Gelder en Joop Braakhekke.

De zangeres verklaarde nooit eerder in Nederland te hebben opgetreden, maar Amsterdam in 1980 wel eens bezocht te hebben. “Ik kwam kijken naar de schilderijen van Rembrandt.” Ze hoopte inspiratie te vinden voor haar regiedebuut Yentl. “Ik wilde dat de film zou lijken op een schilderij van hem.”

Streisand staat bekend om haar divagedrag, maar maakte daar op het podium grapjes over. “Zie je dat mijn rietje bij de bloemen past, gewoon een klein detail”, zei ze over het zorgvuldig geplaatste bosje rode rozen op haar tafeltje. Maandag geeft Streisand nog een concert in Ziggo Dome. Daarvoor zijn nog kaarten beschikbaar.

[NOVUM]