Kim-Lian heeft meer moeite met zwangerschapskilo’s

Kim-Lian van der Meij zit nog steeds met haar gewicht. “Bij een derde zwangerschap merk je dat je er meer moeite voor moet doen om je figuur terug te krijgen.”

Kim-Lian van der Meij vecht nog steeds tegen de zwangerschapskilo’s. Na haar eerdere zwangerschappen kon de musicalster en presentatrice sneller afrekenen met het extra gewicht. “Bij een derde zwangerschap merk je toch dat je er meer moeite voor moet doen om je oude figuur terug te krijgen”, vertelt Kim-Lian donderdag aan De Telegraaf.

Hoewel ze knokt tegen de kilo’s maakt Kim-Lian, die in juli beviel van zoon Benjamin, zich niet al te druk. “Natuurlijk weet ik waardoor mijn gewichtstoename komt. Tijdens mijn laatste zwangerschap ben ik 25 kilo aangekomen. En dat is helemaal niet erg. Ik heb er een prachtig, gezond kind voor teruggekregen.”

Van der Meij, in 2001 begonnen met het presenteren van belspelletjes bij Call tv, wil de komende drie weken nog tien kilo afvallen. Om dat te bereiken heeft ze en personal trainer in de arm genomen. “Omdat ik weet dat ik dit alleen niet ga redden.” De presentatrice, die naar eigen zeggen nu rond de zeventig kilo weegt, presenteert op 18 oktober het Gouden Televizier-Ring Gala. “Ik moet dan toch echt strak in een mooie jurk op het podium staan.”

Een paar jaar geleden had de 32-jarige Van der Meij nog te maken met ondergewicht. “Toen ik in een musical stond en vijf shows op een dag deed, vlogen de kilo’s eraf. Eigenlijk zat ik tegen anorexia aan. Alleen zonder bewust niet te willen eten.” Volgens Kim-Lian schoot eten ‘er gewoon bij in’. “Door alle drukte vergat ik soms te eten en omdat ik mij nog steeds energiek voelde, gingen er geen alarmbellen rinkelen.” [Radio.NL/Novum]