Cinedkidleeuw gaat naar Letse animatiefilm

De Letse animatiefilm Egel en de Stad van regisseur Evalds Lacis heeft woensdag de Cinekidleeuw voor beste Europese korte animatiefilm gewonnen.

De Letse animatiefilm Egel en de Stad van regisseur Evalds Lacis heeft woensdag de Cinekidleeuw voor beste Europese korte animatiefilm gewonnen. Twintig korte Europese animatiefilms werden uit honderden inzendingen geselecteerd voor deze nieuwe competitie. Het jeugdfilmfestival Cinekid ging woensdag van start in Amsterdam en loopt nog tot en met 25 oktober.

“In een traditionele stijl wordt zeer vermakelijk een lesje geleerd zonder moraliserend of belerend te zijn”, zei de jury over de tien minuten durende film. “De eenvoudige personages waar we meteen van gaan houden zijn grappig, inventief, expressief en dito geanimeerd. Gelardeerd met leuke vondsten en humor is Egel en de Stad entertainend van begin tot einde en vormt hij in alle opzichten een complete film.”

Dit jaar werd voor het eerst op Cinekid een prijs voor beste Europese korte animatiefilm uitgereikt. Het gaat om films die geschikt zijn voor jonge kinderen, niet langer dan een half uur duren en waar weinig dialoog in zit. Cinekid kan door dit nieuwe programmaonderdeel kleine kinderen thema’s en verhaalstijlen uit zo veel mogelijk landen laten ervaren.

[NOVUM]