Barry Atsma maalt niet meer om leeftijd

Barry Atsma maakt zich niet meer druk om zijn leeftijd, hoewel hij zich tien jaar geleden een ‘ouwe lul’ voelde. “Met 40 worden had ik totaal geen moeite.”

Barry Atsma maakt zich niet meer druk om zijn leeftijd. Toen de acteur tien jaar geleden 30 jaar werd, moest hij wel even slikken omdat hij zich ‘zo’n ouwe lul’ voelde. Dat gevoel is inmiddels verdwenen. “Met 40 worden had ik totaal geen moeite”, zegt Atsma in Flair.

“Ik weet nu veel beter wat ik wil. Op mijn 30e was ik nog vreselijk zoekende. Ik wist eigenlijk helemaal niet of ik dat acteren nou wel zo leuk vond. Nu heeft het allemaal meer vorm gekregen”, legt hij uit. “Ik zeg ook makkelijker nee tegen dingen.”

Atsma, die de relatie met de moeder van zijn kinderen in 2011 zag stranden, zegt vooral gelukkig te worden van ‘dingen ervaren’. “Fikkie stoken, karten, dansen”, somt de acteur op. “Weet je wat het is: ik heb het van nature reuze naar mijn zin. Je maakt me al blij met een burenborrel hier op het stoepje. Heel veel meer heb ik niet nodig.”

[NOVUM]