Kate stond op afluisterlijst privédetective

Hertogin Kate stond op een lijst van af te luisteren personen van een privédetective. Haar naam kwam volgens aanklagers voor in een notitieboekje.

(Novum/AP) – Hertogin Kate stond op een lijst van af te luisteren personen van een privédetective. De naam van de echtgenote van prins William kwam volgens aanklagers voor in een notitieboekje van Glenn Mulcaire, die voor de Britse schandaalkrant News of the World onder meer mobiele telefoons van een groot aantal Britse beroemdheden hackte.

Ook onder anderen Boris Johnson, die nu burgemeester is van Londen, en een stuntvrouw van Angelina Jolie stonden op de lijst. Mulcaire zat in 2007 even vast vanwege het hacken van telefoons in opdracht van News of the World.

De ex-hoofdredacteur van die krant, Andy Coulson, staat samen met andere ex-hoofdredacteur Rebekah Brooks en vijf anderen momenteel terecht in het afluisterschandaal rond News of the World.

[NOVUM]