Kim van Kooten is vat vol geheimen

Kim van Kooten kent vele geheimen. “Mensen vertellen mij altijd alles, omdat ik discreet ben. Als ik alles zou vertellen, ging er een doos van Pandora open.”

Kim van Kooten loopt met vele geheimen rond. “Mensen vertellen mij altijd alles”, zegt de actrice voor de camera van Novum Nieuws. “Dat komt vast omdat ik discreet met geheimen omga. Als ik ooit alles zou vertellen, zou er een soort doos van Pandora opengaan.”

Dat wil niet zeggen dat de 39-jarige Van Kooten deze geheimen puur en alleen voor zichzelf houdt. “Ik gebruik ze altijd, uiteraard in aangepaste vorm, in mijn verhalen en filmscenario’s”, zegt ze lachend. “Nergens haal ik zoveel inspiratie vandaan als uit de geheimen van bekenden.”

In haar nieuwste film Het Diner, naar de gelijknamige bestseller van Herman Koch, speelt Van Kooten een vrouw die zelf met een verschrikkelijk geheim rondloopt. Haar zoon heeft namelijk samen met zijn neef een misdaad begaan, maar niemand anders lijkt het te weten. Grote complicatie is dat haar man, een rol van Daan Schuurmans, een gooi doet naar het premierschap en dus erg moet oppassen voor zijn politieke carrière.

Samen met zijn broer en diens vrouw, rollen van Jacob Derwig en Thekla Reuten, besluiten de twee echtparen de toekomst van de twee jongens, en die van zichzelf, te bespreken in een chic restaurant. De spanningen lopen steeds verder op als blijkt dat iedereen meer weet dan hij wil prijsgeven. Het Diner draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[NOVUM]