Kraantje Pappie had opstartproblemen bij tweede cd

Kraantje Pappie slijt hele dagen in de studio om te werken aan zijn tweede plaat. “Ik had wel wat opstartproblemen”, vertelt de rapper aan Novum Nieuws.

Kraantje Pappie slijt hele dagen in de studio om te werken aan zijn tweede plaat. “Ik had wel wat opstartproblemen”, vertelt de rapper aan Novum Nieuws. “Wat ga ik doen? Ga ik doen wat ik zelf echt tof vind of hou ik ook rekening met wat ik denk dat anderen tof vinden?”

De 27-jarige rapper, die werd geboren als Alex van der Zouwen, scoorde vorig jaar een bescheiden hit met het nummer Waar is Kraan? “Ik heb mogen proeven aan een hit en dan speelt de gedachte ‘hoe maak ik er nog zo eentje’ wel even”, geeft de rapper toe. “Maar toen ik dat nummer maakte, had ik ook geen idee dat het een hit zou worden.”

Uiteindelijk besloot hij toch op dezelfde manier te werk te gaan als bij zijn eerste plaat, Crane. “Ik ga doen wat ik tof vind. Als anderen het niks vinden, dan niet.” Het is de bedoeling dat het album vanaf eind februari te koop is.

Ondertussen bevalt het leven zonder social media Kraantje Pappie ‘heel goed’. “Ik heb ook niet echt iets te melden, aangezien ik alleen maar in de studio zit”, legt hij uit. Een paar maanden geleden wiste de rapper al zijn tweets en foto’s op Instagram, om zich volledig op zijn muziek te kunnen focussen. “Ik waardeer het heel erg dat mensen mij volgen, maar ik kan moeilijk het onderscheid maken tussen echte fans en ’troep’, van die kids die de hele dag bekende mensen aan het tweeten zijn in de hoop dat ze een reactie krijgen.”

De rapper zei sowieso al niet veel te hebben met social media. “Het was nieuw en het werd op een gegeven moment een gewoonte”, zegt hij over de reden waarom hij dan eerst zo veel twitterde. “Veel lol haalde ik er niet uit.” Liever voert Kraantje Pappie een echt gesprek met zijn fans. “Dat is wat ik leuk vind. En het maakt me ook niet uit als je mijn muziek niks vindt, ik vind het juist intrigerend om te horen waarom mensen mij niet tof vinden.”

[NOVUM]