Lady Gaga kiest weer voor Nederlandse ontwerper

Lady Gaga heeft weer gekozen voor een creatie van een Nederlandse ontwerper. De zangeres droeg eerder deze week tijdens een fotoshoot een zwartlederen bh.

Lady Gaga heeft weer gekozen voor een creatie van een Nederlandse ontwerper. De zangeres droeg eerder deze week tijdens een fotoshoot een zwartlederen bh die is ontworpen door de Utrechtse Elvira ’t Hart. “Het is fantastisch en wat een eer”, zegt Elvira in het AD. In het verleden droeg Gaga al ontwerpen van onder anderen Jan Taminiau en Iris van Herpen.

“Voor een jonge ontwerper is dit de ultieme reclame”, legt de 25-jarige Elvira uit. De modeontwerper werd twee weken geleden door stylisten van de zangeres benaderd. “Ze hadden mijn werk kennelijk op internet ontdekt en waren, mede uit naam van Gaga, dolenthousiast.”

Lady Gaga zou in eerste instantie een van Elvira’s creaties dragen in een nieuwe videoclip. “Ik heb direct een pakketje gevuld met een jasje, twee topjes en een bh”, vertelt ze. Helaas kwam het door gedoe met de douane te laat aan voor de opnames. De stylisten beloofden de kleding aan Gaga te geven voor in de toekomst en dus droeg ze de bh eerder deze week.

De zangeres heeft geen geld hoeven te betalen voor de bh die gemiddeld vierhonderd euro kost. “Ik zou wel gek zijn een bijdrage te verlangen voor dit ultieme promotiepodium”, legt ’t Hart uit. De modeontwerper hoopt dat dit zorgt voor een internationale doorbraak. “Alleen als het lukt op grote schaal te produceren. Gaat dat niet, dan slaap ik er geen nacht minder om.”

[NOVUM]