Matthew McConaughey krijgt prijs in Palm Springs

Matthew McConaughey krijgt op het filmfestival van Palm Springs de Desert Palm Acting Achievement Award voor zijn rol als aidspatiënt in Dallas Buyers Club.

Matthew McConaughey wordt tijdens het Palm Springs International Film Festival in het zonnetje gezet. De acteur krijgt op 4 januari tijdens de 25e editie van het festival de Desert Palm Acting Achievement Award voor zijn rol als aidspatiënt in Dallas Buyers Club, schrijft filmblad Variety. McConaughey viel voor de rol zo’n 23 kilo af.

In het op feiten gebaseerde drama speelt de 44-jarige acteur een Texaanse elektricien, Ron Woodruff, bij wie in 1985 hiv wordt geconstateerd. Officieel heeft hij nog slechts een maand te leven, maar hij besluit een nog niet goedgekeurd medicijn te gebruiken. Het slaat aan, waarna hij het – illegaal – aan andere aidspatiënten gaat verkopen en op den duur een internationaal distributienetwerk opzet.

Dallas Buyers Club gooide al op verscheidene festivals hoge ogen gegooid en wordt door velen beschouwd als een belangrijke kanshebber bij de Oscars. De film was in slechts enkele landen in de bioscoop te zien en heeft vooralsnog geen Nederlandse premièredatum.

Het Palm Springs International Film Festival vindt plaats van 3 tot 14 januari.

[NOVUM]