Moya wil Europa veroveren

De Britse zangeres Moya heeft in eigen land al redelijk succes, maar wil ook in de rest van Europa doorbreken. “Dat lijkt me echt geweldig.”

De Britse zangeres Moya heeft in eigen land al redelijk succes, maar wil ook in de rest van Europa doorbreken. “Dat lijkt me echt geweldig. Dat ik door Europa kan reizen met mijn eigen tournee”, zegt de 22-jarige Moya tegen Novum Nieuws.

De Amerikaanse blogger Perez Hilton noemde de zangeres eerder ‘de vrouwelijke Bruno Mars’. Moya, die dansbare pop met soulinvloeden maakt, vindt het een grote eer dat ze met de zanger wordt vergeleken. “Ik vind Bruno Mars een geweldige artiest dus dat vind ik een enorm compliment.”

De zangeres bracht vorig jaar haar debuutalbum Lost and Found uit. Vervolgens stond ze meerdere shows met Rod Stewart op het podium en trad ze op met Razorlight-drummer Andy Burrows en voormalig Simply Red-zanger Mick Hucknall. “Het optreden met Rod Stewart was geweldig, dat was een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar.”

Moya kan maar moeilijk bevatten dat ze in anderhalf jaar tijd succesvol is geworden in Groot-Brittannië. De nummers Making Me Fall en Come and Get It waren er bescheiden hits. “Het is een geweldige tijd geweest. Er zijn fantastische dingen op mijn pad gekomen.”

De zangeres werkt nu aan haar tweede, nog titelloze, album dat ze begin volgend jaar wil uitbrengen. “Ik ben begonnen met schrijven en ik kan niet meer stoppen, er komen steeds nieuwe nummers bij”, vertelt ze. Moya zegt dat het album volwassener is dan haar debuutplaat. “Ik ben vooruitgegaan als artiest. Het album is meer een geheel dan mijn vorige plaat.”

[NOVUM]