Mr. Probz vult optreden met primeurtjes

Mr. Probz trakteerde zijn publiek woensdagavond in Club Ziggo op het ene na het andere primeurtje. “Schrik niet, we gaan van alles doen en niet alleen hiphop.”

Mr. Probz trakteerde zijn publiek woensdagavond in Club Ziggo op het ene na het andere primeurtje. “Schrik niet, we gaan van alles doen en niet alleen hiphop”, zei de rapper en zanger. “En het is de eerste keer dat ik een soloshow doe in Amsterdam, dus dat verdient wel een applaus.” Mr. Probz liet tijdens zijn optreden, dat plaatsvond in het kader van de MTV Music Week, onder meer nieuwe muziek horen en showde een niet eerder vertoonde video.

Na een paar nummers riep Mr. Probz twee vrienden het podium op. “Ik heb een raar jaar achter de rug”, vertelde hij zijn publiek. “Ik heb brand gehad en daarbij ben ik veel spullen kwijtgeraakt en ook muziek. Onder die muziek zaten ook de instrumentalen voor dit nummer. Het is de eerste keer dat ik ‘m doe in Nederland, het is heel speciaal voor me”, sprak hij, voor het nummer Driving werd ingezet. Ook het volgende lied, Save You Now, was volgens Mr. Probz ‘nog niet online te vinden’.

Even later pakte hij een gitaar vast. “Ik ga proberen iets te spelen voor jullie, dat heb ik ook nog nooit live gedaan. Ik speel nog niet zo lang.” Vervolgens werd Hate You ingezet en daarna werd een volgens Mr. Probz niet eerder vertoonde video afgespeeld op verschillende beeldschermen. De rapper en zanger sloot zijn optreden af met het nummer waarop iedereen zat te wachten: zijn hit Waves.

Wat later verscheen een andere rapper ten tonele: Kraantje Pappie. Hij begon zijn show een stuk energieker. “Dit is de laatste show van mijn toer en ik vier met jullie deze show, dankjewel dat jullie er zijn”, aldus Kraantje Pappie, die al een tijdje druk bezig is met de opvolger van zijn debuutalbum Crane.

De rapper bracht nummers als Waar is Kraan? en Wat Nou Als het Lukt? in rap tempo ten gehore en vertelde zijn publiek dat drie dingen belangrijk zijn bij zijn shows: mooie mensen (‘ik zie alleen maar mooie mensen’), liefde (‘is er liefde in de zaal?’) en energie. “Is er nog een beetje energie?”, riep hij de zaal toe. Zijn fans werden constant opgeroepen om de handen in de lucht te steken en te springen en te dansen. “Dankjewel allemaal, zonder jullie geen Kraantje Pappie”, besloot de rapper.

[NOVUM]