Nieuwe album Borsato nu al platina

Het nieuwe album van Marco Borsato is nu al platina. Duizend Spiegels komt vrijdag pas uit, maar is in de voorverkoop al meer dan vijftigduizend keer verkocht.

Het nieuwe album van Marco Borsato is een halve week voor de release al platina. Duizend Spiegels komt vrijdag uit, maar is in de voorverkoop meer dan vijftigduizend keer verkocht. “Gefeliciteerd lieve John Hewbank met het behalen van platina”, twitterde de zanger richting zijn vaste liedjesschrijver.

De eerste twee singles van het nieuwe album, Muziek en Ik Zou het Zo Weer Overdoen, scoorden goed. Ze kwamen binnen op de eerste plek in de Single Top 100.

“Een lied heeft het effect van duizend spiegels. Een tekst wordt bij wijze van spreken door duizend mensen op duizend manieren geïnterpreteerd”, zei Borsato eerder over zijn nieuwe plaat. “En al die versies zijn even waar, omdat elke persoonlijke interpretatie uiteindelijk iets zegt over jezelf en over je eigen geschiedenis.”

De 46-jarige zanger gaat volgend jaar ook toeren. Borsato trapt zijn tournee op 11 april af in Tivoli in Utrecht. De zanger sluit zijn toer af op 28 en 30 mei in de Ziggo Dome in Amsterdam.

[NOVUM]