Ophef over grap Gordon tot in China

Ook China is op de hoogte van de grappen die Gordon maakte over een Aziatische kandidaat in Holland’s Got Talent. De Chinese BBC schreef een groot artikel.

Ook in China is men inmiddels op de hoogte van de grappen die Gordon onlangs afvuurde op een kandidaat van Holland’s Got Talent. De zanger, die deel uitmaakt van de jury, vroeg aan een Aziatische kandidaat onder meer: welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst? De Chinese BBC heeft vrijdag op zijn website een groot artikel gewijd aan de racistisch getinte opmerkingen van de Nederlander.

Het optreden van Gordon zorgde in eigen land, de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië ook al voor de nodige ophef. De zanger raakt met Howard Komproe verwikkeld in een twitterruzie over zijn grappen. “Schaamteloos, iemand in z’n gezicht uitlachen”, vond de komiek onder meer. In Groot-Brittannië besteedden onder meer de kranten Daily Mirror en Metro er aandacht aan.

Donderdag werd bekend dat de Amerikaan Dan Karaty, medejurylid in Holland’s Got Talent, wordt platgebeld door tv-zenders uit zijn vaderland. Die willen weten of dat normaal is in Nederland, heeft zijn manager laten weten. Gordon heeft zelf nog niet gereageerd op de ophef.

[NOVUM]