‘Peter Blok en Tjitske Reidinga hadden affaire’

Peter Blok heeft een affaire gehad met Tjitske Reidinga, zijn tegenspeelster in het stuk De Tijd Voorbij. Dat schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.

Peter Blok heeft een affaire gehad met Tjitske Reidinga, zijn tegenspeelster in het toneelstuk De Tijd Voorbij. Dat schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden. Reidinga probeert momenteel haar huwelijk met Vincent Croiset te redden, terwijl Blok in september bekendmaakte dat zijn huwelijk met scenarioschrijfster Maria Goos na 33 jaar was gestrand.

Goos nam na de breuk van Blok haar intrek in een ander huis. “Zij houdt zich flink, al staat haar leven op z’n kop”, aldus een bron. “Ze heeft bij het zoeken naar een nieuw huis gekozen voor een drukke, maar wat smalle straat. Daar staan tenminste niet van die borden met affiches van theatervoorstellingen. Anders had ze vanuit haar raam steeds uitgekeken op de verliefde Peter en Tjitske. De posters van hun voorstellingen hingen de hele zomer door de hele stad.”

De 53-jarige Blok en 57-jarige Goos hebben twee dochters. Blok zei vorige maand nog geen spijt te hebben van zijn scheiding. “Het is een verschrikkelijk moeilijke beslissing. Het waren de moeilijkste weken uit mijn leven. Maar ik twijfel niet”, vertelde hij aan het AD. De 41-jarige Reidinga en even oude Croiset hebben samen drie zoons.

[NOVUM]