Petitie om racistische ‘grap’ Gordon

Om RTL ertoe te dwingen excuses aan te bieden voor Gordons racistische ‘grappen’ is een petitie in het leven geroepen. De teller staat op duizend aanhangers.

Om RTL ertoe te dwingen excuses aan te bieden voor Gordons racistische ‘grappen’ is een online petitie in het leven geroepen. “Nummer 39 met rijst?”, zei het jurylid van Holland’s Got Talent toen hij aan een Chinese kandidaat had gevraagd welk nummer hij zou gaan zingen.

Een vrouw uit Utrecht heeft op de website change.org een petitie geplaatst met de naam RTL: verontschuldig je voor Gordon Heuckeroths racistische opmerkingen richting de Chinese zanger Xiao Wang. De petitie lijkt zondagavond online te zijn gegaan. Maandag rond 13.30 uur stond de teller op ruim duizend ondertekenaars.

“Ik woon in Holland en ik ben geschokt dat veel Nederlanders zeggen dat dit niets voorstelt. Voor hen is het maar een grap, maar het kan erg pijnlijk zijn voor Chinezen”, luidt de begeleidende tekst. “We willen dat RTL publiekelijke excuses aanbiedt aan de Chinese gemeenschap.”

RTL 4 wilde maandagmiddag niet reageren op het initiatief. “We gaan er verder niet op in.”

[NOVUM]