Voorlopig stemrust voor Gerrie van der Klei

Gerrie van der Klei moet zich voorlopig gedeisd houden. De zangeres, die de theaters langs zou gaan met Purper Ladies, heeft een verdikking op haar stembamden.

Gerrie van der Klei moet zich voorlopig gedeisd houden. Bij de 68-jarige zangeres, die de theaters langs zou gaan met cabaretgroep Purper Ladies, is een verdikking op haar stembanden geconstateerd.

“De chirurg vertelde dat hij iets had gezien”, zegt Frans Mulder, die de teksten en regie verzorgt voor Purper Ladies, aan De Telegraaf. “De schrik sloeg ons om het hart. Gelukkig valt het mee, al betekent het wel dat ze even niet kan zingen.” In 2009 ging Van der Klei al onder het mes om een poliep van haar stembanden te laten verwijderen.

Van der Klei wordt op advies van Anouk van Nes vervangen door Jette van der Meij. “Na haar vertrek uit Goede Tijden, Slechte Tijden hebben Anouk en ik contact gehouden”, zegt Van der Meij. “En zo is Purper op mijn pad gekomen. Al vind ik de aanleiding, de verplichte rust voor Gerrie, naar. Bij GTST heb ik gelukkig alle medewerking gekregen. Dat moet Gerrie in ieder geval een gerust gevoel geven.”

[NOVUM]