Zoek
Sluit dit zoekvak.

Acteur Joel de Tombe verrast door einde Startup

Acteur Joel de Tombe was onaangenaam verrast toen hij dinsdag hoorde dat de BNN-soap Startup ermee ophoudt. “Het voelt alsof de serie geen kans heeft gehad.”

Acteur Joel de Tombe was onaangenaam verrast toen hij dinsdagavond hoorde dat de BNN-soap Startup ermee ophoudt. “Er zijn redenen, zoals het programmeren tegenover het succesvolle Utopia en De Wereld Draait Door en de geringe promotie bij de start”, zegt De Tombe in Metro. “Het voelt alsof de serie geen kans heeft gehad en dan staat er vijftig, zestig man op straat.”

De acteur, die in de huid van slechterik Pieter Wolfsen kroop in Startup, vond het moeilijk om na het slechte nieuws weer op de set te staan. “We geloofden met z’n allen in de serie en zijn ervan overtuigd dat we iets moois hebben gemaakt.” De Tombe gaat binnenkort weer audities doen voor andere rollen. “Ik ga de boer op.”

BNN maakte dinsdag bekend dat vrijdag de laatste aflevering van Startup wordt opgenomen. De soap, die op Nederland 3 het gat opvulde dat De Wereld Draait Door achterliet na de verhuizing naar Nederland 1, kampte vanaf het begin met magere kijkcijfers. Startup is nog tot 18 april te zien en wordt vanaf maandag om 15.30 uur uitgezonden op Nederland 2.

[NOVUM]