Zoek
Sluit dit zoekvak.

Affaire Spencer Tracy en Katherine Hepburn verfilmd

De 27 jaar durende affaire tussen Hollywoodgrootheden Spencer Tracy en Katharine Hepburn wordt verfilmd. De twee werkten samen aan negen films.

De jarenlange affaire tussen Hollywoodgrootheden Spencer Tracy en Katharine Hepburn wordt verfilmd. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Gedurende 27 jaar hielden de acteurs er een heimelijke relatie op na, terwijl Tracy al die tijd getrouwd was met Louise Tracy. De twee werkten samen aan negen films.

Tracy en Hepburn ontmoetten elkaar tijdens de opnames van de romantische komedie Woman of the Year, die in 1942 verscheen. Het was liefde op het eerste gezicht, en hun relatie duurde tot 1967, toen Tracy daags na de het einde van de opnames van hun negende film Guess Who’s Coming to Dinner overleed.

De affaire was zeker in Hollywood een publiek geheim en leidde tot een constante stroom geruchten. De film laat echter ook zien hoe Tracy’s huwelijk onder de affaire leed, en hoe de katholieke Tracy zelf vaak twijfelde aan zijn eigen integriteit en jarenlang naar de fles greep.

Het scenario is van David Rambo, bekend van tv-series als CSI en Revoltution. Hij heeft onlangs voor een van de producenten van deze film een toneelstuk geschreven over Ronald Reagan, getiteld The Lifeguard.

Een andere producent van de film is John Dayton, die jarenlang met Hepburn heeft samengewerkt. Hij werd op den duur zelfs een vertrouweling van de actrice, die in 2003 overleed.

Naar een regisseur en acteurs wordt nog gezocht. Een geplande premièredatum is nog onbekend.

[NOVUM]