Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alain Clark nu pas klaar voor theatertoer

Alain Clark denkt eindelijk klaar te zijn voor een theatertoer. De 34-jarige zanger is naar eigen zeggen zijn onzekerheid aan het overwinnen.

Alain Clark denkt eindelijk klaar te zijn voor een theatertoer. De zanger, die vrijdag zijn nieuwe album Walk With Me uitbrengt, is naar eigen zeggen zijn onzekerheid aan het overwinnen. “Ik wilde wel iets te vertellen hebben”, zegt Clark tegen Novum Nieuws.

De 34-jarige zanger had vroeger het idee dat hij volwassener moest worden om zijn verhaal geloofwaardig over te kunnen brengen. “Maar nu begin ik een beetje door te krijgen dat ik nooit volwassen ga worden”, grapt de zanger, die waarschijnlijk eind dit jaar de theaters in gaat. “Ik moet gewoon zelf de keuze maken, ik ga het delen. Ik moet me kwetsbaar durven opstellen. Ik heb altijd het idee gehad: ik moet iets perfect afmaken voor ik het presenteer aan iemand. Ik zie nu ook in dat het verbindt om me kwetsbaar op te stellen op een moment dat iets nog niet klaar is en dat er dan juist toffe reacties komen. Dat mensen erdoor geraakt worden.”

Clark heeft het idee dat hij vorig jaar ‘goede dingen’ heeft gedaan. “Ik deed mee aan het Songbird Festival en heb liedjes geschreven voor Serious Request van 3FM. Daardoor heb ik het gevoel: het kan, er is ruimte voor, ik heb die bagage inmiddels wel”, zegt de zanger met betrekking tot zijn theatertoer.

Een internationale carrière sluit Clark, die een tijdje in de Verenigde Staten woonde, ook nog steeds niet uit. “Er zijn wel concrete dingen, dat is eigenlijk nooit gestopt sinds de tijd dat ik daar ben geweest en heb gewoond, ruim tien jaar geleden. Maar ik heb wel geleerd: laat dingen eerst maar gebeuren en dan heb ik het er verder over.”

De zanger is voor zijn gevoel minder op zoek naar erkenning uit het buitenland. “Op jongere leeftijd was ik dat wel. Ik ging daar echt naar toe om een platendeal te krijgen. Ik heb daar heel veel geleerd, maar ik heb nu veel meer door dat bepaalde dingen helemaal niet belangrijk zijn. Het belangrijkste is liedjes schrijven, die opnemen en spelen voor mensen. En het maakt geen reet uit waar ter wereld je dat doet.”

[NOVUM]