Search
Close this search box.

Berlijn kijkt uit naar uitreiking Gouden Beer

Berlijn is zaterdagavond het decor van de uitreiking van de Gouden Beer, de prijs voor beste film van het filmfestival van de Duitse hoofdstad.

Berlijn is zaterdagavond het decor van de uitreiking van de Gouden Beer, de prijs voor beste film van het filmfestival van de Duitse hoofdstad. Het filmfestival van Berlijn geldt nog altijd als een van de belangrijkste van Europa. Naast de Gouden Beer worden ook zeven Zilveren Beren uitgereikt, onder meer voor beste acteurs en beste regisseur.

De Britse filmmaker Ken Loach kreeg donderdag de ere-Gouden Beer voor zijn gehele carrière. Loach regisseerde in 1964 voor het eerst, een aflevering van de tv-serie Teletale. De inmiddels 77-jarige is nog steeds volop aan het werk en regisseerde tot nu toe 49 films en afleveringen van series.

In totaal waren dit jaar 409 films uit 79 landen te zien op de Berlinale, zoals het festival genoemd wordt. 117 daarvan gingen op het festival in wereldpremière.

Het tiendaagse filmfestival, dat dit jaar voor de 64e keer werd gehouden, loopt nog tot en met zondag. De laatste dag is echter geen onderdeel meer van de competitie en is bedoeld om het publiek nog een laatste kans te geven de films te bekijken.

[NOVUM]