Search
Close this search box.

Diane Kruger gaat door het vuur voor Tarantino

De Duitse actrice Diane Kruger vindt Quentin Tarantino een geweldige regisseur. “Ik zou mijn linkerbeen afhakken om weer met hem te mogen werken.”

De Duitse actrice Diane Kruger vindt Quentin Tarantino een van de geweldigste regisseurs ter wereld. “Ik zou mijn linkerbeen afhakken om weer met hem te mogen werken”, zegt ze tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De twee werkten samen in Inglourious Basterds uit 2009.

De 37-jarige actrice was op het filmfestival van Berlijn om daar te praten over haar ervaringen als succesvol actrice. Het is voor haar vaak een grote uitdaging om een goede samenwerking met de regisseur te bewerkstelligen.

“Het zijn per slot allemaal totaal verschillende mensen”, legt Kruger uit. “Sommigen zijn heel duidelijk en willen je graag leiden. Anderen zijn vooral technisch bezig. En sommigen zijn zeer manipulatief. Dan kom je huilend thuis omdat je weet dat je de hele dag bent gebruikt.”

Kruger beschrijft Tarantino als soms zeer pietluttig, maar uiteindelijk iemand die het allerbeste uit zijn acteurs wil halen. “Hij stopt soms een opname omdat je een enkel woordje bent vergeten. Maar hij heeft me alles gegeven waar ik op kon hopen bij Inglourious Basterds.”

“Het moeilijkst is om de klus te krijgen”, lacht Kruger. “Maar als je die eenmaal hebt, geeft Quentin je vleugels.”

[NOVUM]