Search
Close this search box.

Eurosonic Noorderslag richt zich op IJsland

Eurosonic Noorderslag staat volgend jaar in het teken van IJslandse muziek. Elk jaar wordt een ander land in de schijnwerpers gezet bij het festival.

Eurosonic Noorderslag staat volgend jaar in het teken van IJslandse muziek. Elk jaar wordt een ander land in de schijnwerpers gezet bij het festival, dat in januari zijn 29e editie beleeft.

“Wij zijn blij en vereerd dat Eurosonic Noorderslag ons heeft uitgenodigd om het focusland van 2015 te zijn”, reageert de managing director van Iceland Music Export in een verklaring. “IJsland zag in de laatste jaren een behoorlijke groei in de creatie en de export van haar muziek en we zijn blij dat deze ontwikkeling opgepikt wordt.”

Bij vorige edities van Eurosonic Noorderslag gaven al verschillende IJslandse artiesten, onder wie Ásgeir, Berndsen en Hjálmar, acte de présence. Het festival wordt volgend jaar gehouden van 14 tot en met 17 januari.

[NOVUM]