Search
Close this search box.

Game of Thrones-collega’s staan versteld van Carice

De Game of Thrones-acteurs waren verrast toen ze Carice van Houten leerden kennen. “Het was behoorlijk schrikken om te ontdekken dat ze zo’n vrolijke vrouw is.”

De acteurs uit Game of Thrones waren verrast toen ze Carice van Houten beter leerden kennen. “Het was behoorlijk schrikken om te ontdekken dat ze zo’n vrolijke vrouw is”, geeft actrice Gwendoline Christie toe aan Novum Nieuws. In de fantasyserie van betaalzender HBO speelt Van Houten een manipulatieve priesteres.

“Haar personage is heel duister”, gaat Christie, die in Game of Thrones Brienne of Tarth speelt, verder. “Maar zij zit zo vol plezier en ondeugd.” Ook Liam Cunningham, die als Davos Seaworth behoorlijk wat scènes met Van Houten deelt, is dol op de Nederlandse. “Ik moet bekennen dat ik geniet van haar gezelschap. Ze is fantastisch en een geweldige actrice.”

Van Houten merkte tijdens opnamen van Game of Thrones dat haar personage Melisandre behoorlijke indruk maakt op de cast. “Het is best leuk om op een set te komen en dat je bijna het gevoel hebt dat mensen een beetje bang voor je zijn. Maar de cast is dat inmiddels natuurlijk niet meer.”

Fans van de fantasyserie zijn wel onder de indruk van Melisandre. “Ik merk het wel eens op Twitter”, geeft Van Houten toe. “Als ik er dan iets over zeg of iemand een beetje bedreig, schrikken mensen heel erg. Ik maak er wel eens een grapje over.”

Game of Thrones was wel even wennen voor Van Houten. “Zo’n set is best intimiderend, soms lopen er wel tweehonderd mensen rond”, vertelt de actrice, die in het tweede seizoen van de succesvolle serie haar entree maakte. “Het is allemaal in het Engels en mensen kennen mij hier natuurlijk niet zo goed. In Nederland voel ik me altijd heel erg op m’n gemak, hier moet je toch een beetje vechten voor je plekje.”

Tijdens de opnamen van de fantasyserie, waarvan het derde seizoen deze week op dvd verschijnt, kijkt Van Houten naar eigen zeggen wat meer de kat uit de boom. “Ik ben hier wat stiller, wat terughoudender dan normaal.”

[NOVUM]