Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Justin Bieber heeft deal met aanklager op zak’

Justin Bieber gooit het mogelijk op een akkoordje met de aanklager in de zaak wegens rijden onder invloed. Volgens TMZ heeft de zanger een aanbod gekregen.

Justin Bieber gooit het mogelijk op een akkoordje met de aanklager in de zaak wegens rijden onder invloed. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ heeft de 19-jarige zanger, die eind vorige maand werd opgepakt in Miami Beach terwijl hij had geblowd en medicijnen had gebruikt, een aanbod gekregen van de aanklager.

De aanklachten wegens rijden onder invloed en verzet bij zijn arrestatie komen te vervallen als de zanger zich aan een aantal voorwaarden houdt. Zo moet Bieber onder meer een taakstraf van veertig uur vervullen, een cursus over alcohol volgen en een bijeenkomst bijwonen waar slachtoffers praten over hun ervaringen met rijden onder invloed.

Verder wordt de zanger, als hij akkoord gaat met de deal, in een periode van zes tot negen maanden regelmatig getest op drugsgebruik. Hij moet dan zijn reisplannen doorgeven aan de rechtbank, waarna hij op niet vooraf aangekondigde tijdstippen een test moet ondergaan.

Het is niet duidelijk wat Bieber van de voorgestelde deal vindt. Als hij niet akkoord gaat, belandt hij mogelijk achter tralies. Voor 3 maart staat een zitting bij de rechtbank in Miami gepland.

[NOVUM]