Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oerlemans: Joop van den Ende is heel trots

Joop van den Ende is volgens Reinout Oerlemans heel trots na de overname van Eyeworks door Warner. “Waar ik heel blij mee ben, is dat hij heel trots is.”

Joop van den Ende is volgens Reinout Oerlemans heel trots na de overname van Eyeworks door Warner Bros Television Group. Oerlemans bracht Van den Ende, die in Eyeworks investeerde, dinsdag op de hoogte. “Waar ik heel blij mee ben, is dat hij heel trots is”, vertelt Oerlemans woensdag in Het Financieele Dagblad.

“Ik ben niet zozeer gesteund door Joop, want die is met heel andere dingen bezig”, vertelt Oerlemans over Van den Ende. “Ik had hem al heel lang niet meer gesproken en heb hem vandaag vroeg in de ochtend gebeld, nadat de handtekeningen waren gezet.”

Naar verluidt betaalt Warner tweehonderd miljoen euro voor Eyeworks, schrijven De Telegraaf en het AD woensdag. Zeker de helft van dat bedrag zou naar Oerlemans gaan. Van den Ende zou een miljoen of vijftig opstrijken.

Oerlemans’ Eyeworks werd dinsdag definitief overgenomen door Warner. Onderdeel van de overeenkomst is dat de tv-producent topman wordt van Eyeworks USA, het enige bedrijfsdeel dat niet is verkocht. Voor zijn nieuwe baan verhuist Oerlemans met zijn gezin naar Los Angeles. “In de zomer gaan we daar weer wonen”, vertelt Oerlemans, die zijn Amerikaanse droom vijf jaar geleden nog uiteen zag spatten. “Ik ga er volgende week met de kindjes naar scholen kijken.”

Teruggaan naar de Verenigde Staten is ‘wel raar’, geeft Oerlemans toe. “Omdat je weer teruggaat naar iets wat je vijf jaar geleden hebt afgesloten.” Oerlemans verkaste in 2008 met zijn gezin naar Los Angeles om vanuit daar leiding te geven aan Eyeworks. Hij wilde minimaal drie jaar in de Verenigde Staten blijven, maar moest na een paar maanden weer terugkeren. “Er wordt wel gezegd: je bent daar mislukt. Dat is ten dele waar. Maar ik landde daar en een etmaal later viel Lehman Brothers om. Toen stond de wereld er anders bij.”

Oerlemans denkt dat zijn taak dit keer makkelijker is. “Ik was ook aan het schakelen tussen onze activiteiten in al onze landen. Dat is nu anders. Ik kan me puur richten op de Amerikaanse markt.”

[NOVUM]