Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oldman benieuwd naar Afflecks Batman

Gary Oldman is benieuwd naar wat Ben Affleck van Batman gaat bakken. “Het is een flinke kluif, maar Ben is een geweldige acteur, dus ik ben erg benieuwd.”

Gary Oldman mag dan Batman hebben gespeeld in de films met Christian Bale, hij is erg benieuwd naar wat Ben Affleck van de rol gaat bakken. “Hij heeft er een flinke kluif aan omdat Christian zo zijn stempel op de rol heeft gedrukt”, zegt Oldman tegen entertainmentzender E!. “Maar Ben is een geweldige acteur, dus ik ben erg benieuwd.”

Oldman was in de Batman-trilogie met Bale in de titelrol te zien als politiecommissaris James Gordon. Affleck tekende vorig jaar voor de rol van Batman in de officieus getitelde superheldenfilm Batman vs. Superman.

Meteen nadat bekend werd dat Affleck Batman zou gaan spelen, barstte de ongezouten kritiek op internet los. Oldman raadt Affleck aan zich daar vooral niets van aan te trekken. “Dat gezeur heb je altijd. Als je altijd naar de fans luistert, zou er nooit een film worden gemaakt. Dan waren er ook nooit Batman-films geweest. Ik denk dat Ben het prima gaat doen.”

Oldman is binnenkort zelf te zien in een film die bij veel fans in het verkeerde keelgat schoot. In de remake van Robocop speelt hij de wetenschapper die de robotman ontwerpt. De film draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[NOVUM]